tisdag 24 april 2012

Recept på gårdagens middag:

Palsternackspuré:
  • 2 palsternackor
  • 2 schalottenlökar
  • Grädde
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Muskot
Skala och hacka palsternacka och lök och småstek dem i smör med salt och peppar och muskot.
Täck nästan med grädde och koka tills det är mjukt. Häll av överflödig grädde (spara om purén blir för tjock), mixa till bra konsistens.
Klart!!

Avocadoröra:
  • 3 avocados
  • 2 msk crème fraîche
  • Citronpeppar och salt
Bara mosa ihop allt.
Klart!!

Laxen är bara stekt i smör med citronpeppar och salt.
Använder alltid örtsalt, men det är en smaksak.. :-)

2 kommentarer:

  1. Tack för mattipset! gillar enkla och bra recept! dock undrar jag hur mkt muskot det skall vara i? för mkt kan vara giftigt.. så mängden?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha.. Alltså, känns som att det borde behövas en hel del för att man ska bli förgiftad..
      Jag bara kryddade lite som man brukar krydda typ..

      Radera